אסטרולוגיה פיננסיתספריאל, או בשמו האמיתי, וולטר אולד, היה אסטרולוג שפעל בתחילת המאה ה-20, כחלק מחוג אסטרולוגים שנתנו לאסטרולוגיה כיוון חדש עם החיבור שלהם עצמם ושל האסטרולוגיה עם התנועה התיאוסופית והעקרונות התיאוסופיים. ספריאל עצמו היה תיאוסוף נלהב שהיה קרוב מאוד להלנה בלבצקי, ואפילו גר איתה בשנותיה האחרונות. במהלך חייו הוא פרסם ספרים רבים בנושאים אסטרולוגיים שונים, הקים מגזינים שונים בהם הוא פרסם את מאמריו, וכמובן, היה אסטרולוג מקצועי.

אחד מספריו מסכם את העקרונות להשקעה נבונה בשווקים הפיננסיים. הוא מסתמך על עקרונות האסטרולוגיה העתיקה בשילוב עם הפלנטות החדשות שהתגלו עד זמנו (אוראנוס ונפטון) והגיע לנוסחא מאוד פשוטה הכוללת מתי להשקיע, ומתי לצאת מההשקעה. מדובר בהשקעות בניירות ערך של מדינות, לפי הזמנים הטובים להשקעה בהן ולמכירת ההשקעה ברווח.

המאמר הבא קיבל השראה מספרו: The Law of values, יחד עם תוספות שלי והתאמה למאה השנים שחלפו.

עקרון 1: איזה מזל שולט על השוק הפיננסי המקומי:

כבר בימי תלמי אסטרולוגים חיברו בין מזלות לבין מקומות גיאוגרפיים שונים ברחבי העולם וגילו שכאשר פלנטות עוברות (טרנזיט) במזל מסוים, או כאשר מתרחש ליקוי במזל, הארצות שמתייחסות אליהם עוברות שינויים פוליטיים שמשפיעים על השווקים הפיננסיים ועל ערכם של ניירות הערך שלהם.

הרשימה כללה אז את העולם שבין הודו לבין ספרד של היום ממזרח למערב ואת חלקי העולם שבין צפון אירופה ועד למרכז אפריקה. עם השנים, הוסיפו אסטרולוגים פעילים גם חלקים מיבשת אמריקה והנה הרשימה הנוכחית שאיתה אנו עובדים:

טלה: אנגליה, גרמניה, פולין, ישראל, סוריה, ליטא, סנגל, סיירה לאון, זימבבואה

שור: טסמניה, קפריסין, אירלנד, שוויץ, האיים היווניים, קובה, תימן, סרביה

תאומים: בלגיה, איסלנד, סרדיניה, מרוקו, וילס, טוניס, אקוואדור, אריתריאה, כווית, נורבגיה, שוודיה, טונגה

סרטן: הולנד, ארה"ב, פרגוואי, סקוטלנד, ניו זילנד, איי בהאמה, בליז, קולומביה, קרואטיה, לאוס, ליבריה, מוזמביק, רואנדה, סלובניה, סומליה, דרום קוריאה

אריה: צרפת, איטליה, מקדוניה, רומניה, סיציליה, מדגסקר, זנזיבר, אפגניסטן, בוליביה, צ'אד, חוף השנהב, גבון, אינדונזיה, קוריאה,  מלזיה, ניקרגואה, פקיסטן, מונגוליה, סינגפור, אוקראינה

בתולה: ברזיל, יוון, שוויץ, טורקיה, כרתים, אורוגוואי, איי הודו המערבית, ארמניה, ביילרוס, קוסטה ריקה, אל סלבדור, אסטוניה, גואטמלה, הונדורס, מקסיקו, מולדובה, קטר

מאזניים: ארגנטינה, אוסטריה, בורמה, קנדה, סין, יפן, סיביר, טיבט, פיג'י, עירק, ישראל, לסוטו, ניגריה, ערב הסעודית, אוגנדה

עקרב: פינלנד, בווריה, נורבגיה, מרוקו , קוראה, סוריה, לבנון, לטביה, פנמה, טורקיה, זמביה

קשת: אוסטרליה, צ'ילה, הונגריה, ערב הסעודית, סינגפור, דרום אפריקה, ספרד, קמרון, קזחסטן, קניה, לוב, מאורטיניה

גדי: בולגריה, מקסיקו, בריטניה, אלבניה, בוסניה, אפגניסטן, ליטא, הודו, צ'כיה, סלובקיה, סודן

דלי: אירן, רוסיה, שוודיה, אתיופיה, פינלנד, ותיקן, סרי לנקה

דגים: מצרים, צפון אפריקה, פורטוגל, סמואה, סקנדינביה, נמיביה, טוניס

            *יש מדינות שמופיעות פעמיים: פעם ראשונה עם המזל הקדום שלהן ופעם שנייה עם הקמת הישות הריבונית שמייחסת אותן למזל אחר.

עקרון 2: מהי השפעת הפלנטות:

נפטון – מביא לכאוס, לבלבול ומחאות עממיות. בתקופת מעברי נפטון יש נטייה לרמאויות ולנסיונות להשפיע על השוק באמצעים לא כשרים.

אוראנוס – מביא להתקוממויות, מהפכות, והפתעות בלתי צפויות. הוא מביא לשינויים דרסטיים בשווי ניירות הערך.

שבתאי – מביא לבצורת, אסונות טבע מסוגים שונים, לתחושה קשה של יאוש כללי ושינויים פוליטיים שמגיעים מניהול כושל. שווי ניירות הערך מגיע לשפל הגבוה ביותר בסוף תקופת המעבר שלו במזל. (לדוגמא – משבר החוב של יוון הנשלטת על ידי מזל בתולה פרץ בדיוק כאשר שבתאי היה במעלה 29 של מזל בתולה בסוף שנת 2009).

יופיטר – מביא להתרחבות של הפעילות הפיננסית והעסקית, ומעלה את שווים של ניירות הערך הסחירים.

מרס – מביא לפעילות נמרצת בשוק, ובאותה המידה לאווירה של מלחמה בתוך השוק. כאשר הוא באספקטים טובים הוא מוביל לעליית שווי ניירות הערך, כאשר באספקטים קשים או במזלות של הליקויים (ליד ראש וזנב דרקון) הוא מוביל למלחמה שמורידה את שווי ניירות הערך

ונוס – מביאה לשלום, פיתוח עסקי נבון וסבלני, יבולים טובים, ההשפעה היא תקופה של צמחיה איטית של השווקים בלי תזוזות חדות לשום כיוון.

מרקורי – מביא להרבה תנודות בשוק, שמועות ודיבורים ותנודות יום יומיות לשני הכיוונים, מושפע מאוד מהאספקטים שנוצרים אליו מפלנטות אחרות.

–          התקופה של השבוע – שבועיים לפני נסיגת ונוס, ועד לשבועיים בתוך הנסיגה של ונוס הם שבועות שבהם יש ירידה חדה בכל השווקים –

–          הימים שלפני נסיגת מרקורי והימים הראשונים של הנסיגה מביאים לשינויים חדים בערכים של ניירות ערך סחירים, וגם לבלבול במערכות , שמוביל לירידות בהיקפי המסחר.

אספקטים בין הפלנטות:

אסטרולוגיה השקעותלאספקטים בין הפלנטות הלא אישיות יש השפעה גלובלית על השווקים והמדינות שמיוחסות למזלות בהם האספקטים מתרחשים יושפעו יותר.

 הצמידות בין הפלנטות הגדולות מובילה תמיד לחדשנות בתחומים בהן הן שולטות או במזל שבו מתרחשת הצמידות.

המולות ביניהן מובילה לקיפאון, לתחושה שעברנו את השיא ומשם לירידות.

הריבוע מביא לפעילות נמרצת והרבה פעמים למצב שבו מתרכזים במאבק אחד, וכך אולי מנצחים בו, אבל מפסידים הרבה במקומות אחרים (מנצחים את הקרב ומפסידים את המלחמה).

שימו לב שהרבה פעמים יש נפילות גדולות א ח ר י שהיבט חיובי בעיקרו מסתיים.

ועכשיו בפירוט:

צמידות של שבתאי עם אוראנוס מביאה לשינויים דרסטיים. ניירות ערך שנראו יציבים יורדים בערכם, בזמן שאחרים, בעלי ניחוח חדשני עולים בערכם. זמן שבו יש הרבה תנודות וירידה כללית בשווי השוק. המולות והריבוע של שני אלו מובילים לירידה מהירה בשווי השוק, עם עלייה אחרי סיום ההיבט.

צמידות של שבתאי עם יופיטר מביאה לחקיקת חוקים חדשים המעודדים את השווקים, אפילו השקת ניירות פיננסיים חדשים. ריבוע ומולות של שני אלו בד"כ מוביל לדרישה לחקיקת חוקים חדשים, או פיקוח הדוק יותר, ושוק שמחכה לראות מה הרגולטור יעשה.

היבט של מולות ושל ריבוע של שבתאי עם מרס (קורה אחת לשנתיים) מביאה לאווירת מלחמה שמובילה לתחושה של איום ושל פחד שמוביל לירידה בערך, הצמידות נותנת אומץ, מעלה את ערך ניירות הערך הקשורים למלחמה ומפחיתה מערך ניירות ערך שקשורים להנאות.

צמידות של יופיטר עם אוראנוס מובילה להנפקות מרובות ורפורמות שמקלות על תנועה גלובלית בין השווקים. אחרי שההיבט מסתיים יש ירידה חדה. היבטי הריבוע והמולות גם מזרזים הרבה הנפקות שהרבה מהן מקדימות את זמנן, או מגיעות עם תקוות גדולות ולא מצליחות לעמוד בציפיות.

אוראנוס ומרס (אחת לשנתיים) מביא לפעולות מהירות, שקורות בלי חשיבה ותכנון. היקפי המסחר עולים ומנפחים את השוק בזמן שניירות הערך היציבים נראים כמשעממים ויורדים בערכם. היבטי הריבוע והמולות מובילים להיקפי מסחר גדולים גם כן שמתחילים בעליות והופכים מהר מאוד לירידות.

נפטון ויופיטר בכל ההיבטים מובילים לניפוח לא אמיתי של ערכים, מכירת חלומות והונאות מכל הסוגים.

יופיטר ומרס מביאים גם להגזמות ופעולות מהירות, עליות שיורדות אחרי שהאספקט מסתיים.

פלוטו גורם לשינויים עמוקים במוקדי הכוח שמפעילים את השווקים, ומכאן שהפעולה שלו היא תמיד מאחורי הקלעים וקשה לעמוד על טיבה.

עקרון 3: ליקויים – ההפתעות

ההפתעות הגדולות מגיעות יחד עם ליקויים. ראש וזנב דרקון נמצאים במזל בערך שנה וחצי ובזמן הזה, המדינות שנמצאות תחת השפעת המזלות הללו עוברות תהפוכות בלתי צפויות שמשפיעות מאוד על ניירות הערך שלהן, בד"כ לכיוון השלילי.

עקרון 4: מעברים על מפת לידה של מדינה

למדינות שבהן ידועה שעת הלידה שלהן ויש להן מפת לידה אפשר לעשות מפות מעברים, ולשים לב במיוחד למעברים על האופק ועל נקודת ה-MC שיש להן השפעה פוליטית מדינית גדולה ויחד עם שינוי בד"כ יש ירידה בערכי השווקים, לפחות לתקופה מסוימת (חוץ מיופיטר).

מקור טוב למפות לידה של מדינות הוא AstroDataBank.

עקרון 5: מתי לקנות ומתי למכור:

העיקרון הוא פשוט: לקנות בסוף התקופה שבה שבתאי עובר במזל מסוים את ניירות הערך של המדינה שמושפעת מאותו המזל. ניירות הערך בזמן הזה נמצאים בערך הנמוך ביותר שלהם. לחכות עד למעבר יופיטר באותו המזל ולמכור קצת לפני שהוא מסיים את המעבר שלו בזמן שניירות הערך הללו נמצאים בערכם הגבוה ביותר.

אל הנ"ל כדאי להוסיף בדיקה של ליקויים ולוודא שאין כאלו בתקופה שבין הקנייה למכירה, וגם לבדוק את האספקטים בין שאר הפלנטות הגדולות שיכולות גם לשנות את התוצאה, במיוחד לקראת מעברו של יופיטר.

4 תגובות

  1. אתה מפרסם גם תחזיות כלכליות ספציפיות לתקופות מסוימות? אני אשמח לקבל אזכור לדואל אם כן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.